- 0475 37 66 90
- info@thebirdwing.be
De wereld van vandaag en morgen is digitaal. De toenemende digitalisering vraagt om een vernieuwende kijk op uw organisatie en digitalisering lijkt in veel opzichten ook voor de kunst- en cultuursector een keerpunt te zijn.
Uitgebreide veranderingen in de manier waarop kunst wordt gemaakt, doorgegeven en bewaard zijn daarom van groot belang.
De Birdwing begeleidt organisaties, musea en culturele instellingen in België (en Europa) om geleidelijk digitaal te transformeren.
Inventariseer en digitaliseer archieven, scan documenten en media en pas AVG toe op de kunst- en cultuurwereld om digitale catalogi en kunstboeken te maken. wij zijn uw verantwoordingspartner.
Ontdek het snijvlak van traditie en technologie met onze aanpak gericht op mensen, data en technologie. Wij geloven dat echte digitale transformatie verder gaat dan het updaten van technologie; het gaat over het behoud en de verbetering van ons cultureel erfgoed.
Ontdek de impact van ICT-technologieën op ons dagelijks leven en beïnvloed de manier waarop we omgaan met culturele objecten en deze beschermen. Omarm de kansen die digitale transformatie biedt, ter ondersteuning van democratiseringsprocessen en geavanceerde werkautomatisering.
Neem contact met ons op om u te verdiepen in digitale transformatie voor erfgoedbehoud. Ervaar de revolutie van digitale technologie bij het behouden en delen van cultureel en natuurlijk erfgoed. Van het digitaliseren van oude manuscripten tot meeslepende virtuele rondleidingen door historische locaties: we zijn toegewijd aan het behoud van ons rijke erfgoed voor de komende generaties.
Digitale technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we omgaan met de wereld om ons heen, en heeft ook een diepgaande impact op het behoud van ons cultureel en natuurlijk erfgoed. Van het digitaliseren van oude manuscripten tot het creëren van virtuele rondleidingen door historische locaties: digitale hulpmiddelen worden gebruikt om ons erfgoed te behouden, te delen en te interpreteren voor toekomstige generaties.
Digitale technologieën maken de digitalisering en veilige opslag van grote hoeveelheden gegevens over cultureel en natuurlijk erfgoed mogelijk, waardoor de levensduur en toegankelijkheid ervan wordt gegarandeerd.
Digitale hulpmiddelen maken erfgoedbronnen toegankelijker voor een breder publiek, ongeacht hun locatie of fysieke beperkingen. Online tentoonstellingen, virtuele rondleidingen en interactieve ervaringen kunnen erfgoed tot leven brengen voor mensen over de hele wereld.
Digitale kopieën van erfgoedartefacten kunnen dienen als back-up in geval van natuurrampen of conflicten, zodat de originelen beschermd blijven.
Digitale hulpmiddelen kunnen worden gebruikt om educatieve middelen en interactieve ervaringen te creëren die het begrip en de waardering van ons erfgoed bevorderen.
Digitale transformatie speelt een transformerende rol bij het behoud van ons erfgoed, waardoor het toegankelijker, boeiender en duurzamer wordt voor toekomstige generaties. Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, zullen we innovatieve manieren blijven vinden om verbinding te maken met ons verleden en ervoor te zorgen dat de erfenis van ons erfgoed voor iedereen behouden blijft.