Wat is cybersecurity?

Cybersecurity is het totaalpakket van maatregelen die u neemt om uw systemen, netwerken en programma’s te beschermen tegen digitale aanvallen.

Cybersecurity ook voor de kmo

Het is een fabeltje dat cybersecurity alleen belangrijk is voor IT-ondernemingen. De slager, kruidenier, tandarts of freelancer: allemaal hebben ze een IT-systeem waarmee de werking van hun onderneming staat of valt. Al is het maar één computer.

Maar bij kmo’s valt er toch niet veel te rapen? Dat lijkt alleen maar zo. Ook uw data zijn op de zwarte markt veel geld waard. Uw klantgegevens, rekeningnummers of uw idee voor een nieuw product? Cybercriminelen weten er wel weg mee.

Hou er ook rekening mee dat bedrijven na een cyberaanval gemiddeld vier uur tot twee dagen stilliggen. En dat voelt u in uw portefeuille. Bovendien loopt uw bedrijfsimago een flinke deuk op.

Cybersecurity als verdedigingsmuur

U denkt dat u alle virtuele gaatjes en kiertjes netjes hebt gedicht. Maar cybercriminelen zijn slim en hebben veel geduld. Ze zoeken naar een zwakke, en voor u onzichtbare, plek. Voor u het weet, is uw bedrijf ook het slachtoffer van een cyberaanval.

Een goed beveiligd IT-systeem is dus een must voor elke onderneming. Maar wat is het optimale cybersecuritysysteem voor u? Daar komt Birdwing om het hoekje kijken. We scannen uw hele systeem op zwakke punten. En stellen u duurzame oplossingen voor. Op uw maat.

Subsidies voor kmo’s

U weet nu wat cybersecurity is en waarom elk bedrijf gebaat is bij een goede beveiliging. Ondertussen beseft ook de overheid dat veel ondernemingen niet of onvoldoende beveiligd zijn tegen cybercriminelen. En wat de gevolgen daarvan zijn.

Daarom riep de overheid enkele subsidies in het leven. Zo biedt ze ook kmo’s de kans om een betaalbare verdedigingsmuur te bouwen. Met deze subsidies kunt een verbetertraject aanvragen waarbij een geselecteerde dienstverlener:

een grondige technische analyse maakt van de bestaande cybersecurity

een actieplan uitwerkt om uw cybersecurity naar een hoger niveau te tillen

u adviseert of begeleidt in uw zoektocht naar oplossingen voor de vastgestelde veiligheidsproblemen

U kunt een beroep doen op het standaard basistraject. Ideaal voor ondernemingen met een uitgebouwde IT-omgeving die een volgende stap in cybersecurity willen nemen. Werkt u met een eenvoudig IT-systeem en bent u een beginner op vlak van cybersecurity? Dan is er speciaal voor u het light basistraject.

Samen met u bekijken we welke subsidies voor u interessant zijn. En helpen we u met de aanvraagprocedure.

Wilt u meer weten over cybersecurity? Of voor welke subsidies u in aanmerking komt?

Contacteer ons: www.thebirdwing.be

nl_NLNederlands